190605_Anja_Banners_LindeDorenbos- 5 - 5641-2.jpg

Publicaties

Onze (congres)presentaties

Babywerk vindt de vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk belangrijk. We presenteren op verschillende congressen/symposia voor professionals die met ouders en jonge kinderen werken. Dit is één van de manieren waarop we kennis uit onderzoek beschikbaar maken voor de praktijk.

Wij hebben in 2019 op de volgende congressen gesproken:

ISSA Conference 2019 op 18 en 19 juni 2019 in Leiden

Spreker: Elma Hilbrink

Samenvatting presentatie:

- In de maak -

CONGRES ‘Slaapproblemen bij jonge kinderen’ op 8 mei, Jaarbeurs Utrecht

Een van de thema’s die aan bod kwam tijdens de presentatie

Een van de thema’s die aan bod kwam tijdens de presentatie

Spreker: Maartje Zijlmans

Samenvatting presentatie: ‘Er zit geen knopje op’

Een baby, peuter of kleuter kan pas slapen als hij of zij voldoende kalm is en zich veilig voelt. Stress-onderzoek vertelt daar veel over, evenals het onderzoek naar gehechtheidsrelaties. Deze presentatie ging over de fysiologie van het stress-systeem en de invloed op slaap. En natuurlijk wat dit betekent voor ouders en hulpverleners. Hierbij werden de meest recente wetenschappelijke onderzoeken besproken met een vertaalslag naar de praktijk.


 Publicaties: in vakblad Vroeg

Babywerk verzorgt ieder kwartaal twee pagina’s in Vakblad Vroeg. Daartoe nodigt Babywerk elk kwartaal een professional of onderzoeker uit. Dat leverde al een hele rij interessante artikelen op. Kijk hieronder voor de meest recente artikelen of klik op ‘Alle artikelen’ rechtsboven.